Termin 2: Chomsky, cheesecake, Pinches, Powell

 • 2
Jag har fortfarande en uppsats kvar att lämna in, men jag kan i princip säga att winter quarter 2014 är över. Inga fler final exams, inga fler föreläsningar. Studenterna i två av mina kurser applåderade efter sista föreläsningen för att visa sin uppskattning för läraren. Jag applåderade och grät inombords. Det här var den bästa terminen hittills, och det kommer antagligen förbli den bästa terminen under min tid vid UCLA. Måste den vara slut?!

I januari gjorde jag en lista över höjdpunkterna från termin 1. Den här gången är det mina kurser som varit höjdpunkterna. Men eftersom jag gillar att göra listor så kommer här en lista över random grejer som hände under termin två och som kanske eller kanske inte blir några av de mest minnesvärda händelserna från min tid vid UCLA.

1. Noam Chomsky (världskänd lingvist) kom till UCLA och vi blev tvungna att sitta i mittgången för att det var så stor publik.

2. UCLA:s basketlag spelade mot Arizona. Jag var där, och det var häftigt.


3. UCLA:s gymnastiklag tävlade mot Stanford och jag fick se Englands OS-gymnast Jennifer Pinches i sitt esse. Jag träffade henne i en affär i julas, då vi grep tag i samma bok av John Green. Hon berättade att hon inte bara träffat honom utan att hon till och med intervjuat honom på ett av hans nerdfighter events. Så fort jag kom hem googlade jag hennes namn och så hittade jag henne här och här. #starstruck #varjedagpåUCLA

4. Jag var på pyjamasparty (man måste inte vara 12 för att göra sånt) hos några kompisar från Indien och vi lekte lekar in på småtimmarna.  

5. Jag skannade min hjärna (igen). Den här gången fick jag 45 dollar som lön för mödan. Tips: delta i studier! Ibland är det kul, ibland inte, men man får alltid någon form av betalning. Här får man pengar, i Sverige får man biobiljetter eller trislotter. Och så bidrar man till forskningen.

6. Jag gick och såg Her på bio men lämnade biosalongen mitt i filmen.

7. Min rumskompis fyllde 21 och jag bakade veganska cheesecake chocolate chip cookie bars som jag brände i ugnen. Grattis på födelsedagen. 

8. Hillary Clinton kom till UCLA för att hålla tal och jag missade alltihop för att jag var i Powell Library och pluggade. 

9. Jag tränade yoga och insåg att jag faktiskt kan stå på huvudet. Bildbevis, tänker ni nu, för om det är något på den här listan som jag borde ha bild på så är det väl detta. Ledsen att göra er besvikna. Jag har inga selfies annat än på min hjärna.

10. Jag åkte till Santa Barbara och återförenades med en gammal kompis som jag inte träffat på flera år. Han är en äkta Santa Barbarian och han har en viss dragning till svenskar, så några av er som läser detta har kanske träffat honom eller kommer kanske göra det om ni åker till Santa Barbara.

För övrigt hade Divergent filmpremiär här i Westwood tidigare i veckan. Jag vet för jag råkade gå förbi biografen strax innan filmen var slut. Utanför stod fansen och väntade på att skådespelarna skulle komma ut. Kan jag stryka "gå på filmpremiär" från min lista nu?

Snart är det springbreak och jag ska på roadtrip till San Francisco. För jag har fortfarande inte lärt mig att man inte ska åka bil med stranddudar.

2 kommentarer:

 1. Får jag gissa! Peter S. i SB? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej faktiskt inte. Men tack för att du gissade!

   Radera