Dos and don'ts för mitt utbytesår vid UCLA

 • 8
Om drygt två månader börjar höstterminen på UCLA. Jag kommer att vara där. Jag har nämligen blivit antagen för utbytesstudier via mitt svenska universitet för att plugga på UCLA läsåret 2013–2014. Som om jag behöver fler anledningar att känna mig überexalterad har jag gjort två listor, en för saker jag ska/vill göra under utbytesåret och en för saker jag inte ska/vill göra.

Jag ska:
 • Besöka övriga UC campus, åtminstone Berkeley och San Diego
 • Gå på en filmpremiär i Westwood
 • Se en fotbollsmatch och/eller basketmatch och skrika: "Go Bruins!"
 • Ta en lektion på en cool dansstudio i Los Angeles
 • Hyra inlines och glida längs med stranden i Santa Monica
 • Få en bok signerad av John Green
 • Besöka några coola bokhandlar, till exempel The Last Bookstore
Jag ska inte:
 • Bli tjock
 • Bli kär
Ni får gärna komma med förslag på fler saker jag borde göra under det kommande året. Det kan vara tips från era egna resor eller saker som ni själva är nyfikna på och tycker jag borde prova. Jag ska försöka pricka av så många saker som möjligt – och rapportera på bloggen, såklart.

Fast vad gäller det där med att inte bli kär ... Tja, jag lär misslyckas så fort jag landar på amerikansk mark. Jag ♥ Kalifornien!

8 kommentarer:

 1. Åh, jag har suttit och läst igenom din blogg ett tag nu och kan inte annat än älska din personlighet! Du verkar som en asmysig person (du fick mig att skratta flera, flera gånger när jag läste hihi). Är dessutom väldigt imponerad över hur du vågade dra iväg och plugga utomlands.

  SvaraRadera
 2. Är det ens möjligt att studera på Harvard Law School utan stipendium eller liknande? Jag vill VERKLIGEN, men det känns bara som en dröm..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på hur mycket pengar du har ... :P Och så ska du ju bli antagen också.

   Radera
 3. Hej! Jag heter Madeleine,studerar på SMC just nu. Har kikat in på din blogg då och då de senaste åren, gick in nu igen för jag ska ta tag i mina applications för ett 4-årigt universitet (USC står högst upp på önskelistan, och UCLA strax därefter), och skulle se hur du skrev kring hela processen, om du hade tips osv.; och så ser jaga att du äntligen får gå på UCLA ändå! Grattis! :)

  Pengar för skolavgift är ju största problemet, men kommer förhoppningsvis ha löst avgiften för första året om jag blir antagen, och kan då klura ut något för det andra. Finns ju inte precis mycket stipendier, för bachelor då, för graduate studies är det ju mer att hämta, men måste ju ändå klara av de där två sista åren innan jag kan lägga vantarna på graduate school stipendier.

  Kommenterar aldrig på bloggar, sämst. Vet inte ens riktigt vad jag kommenterar nu, men blev så himla glad för din skull ,trots att jag inte känner dig! Men förstår din vilja kanske?

  Grattis, lycka till, välkmommen tillbaka till Cali! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad glad jag blir av din fina kommentar! Lycka till med dina ansökningar och säg till om du har några frågor kring det. Det är alltid roligt att höra från andra som pluggar i USA, och kanske särskilt i LA. Jag kommer vara helt ny där när jag anländer om ca 3 veckor. Känns väldigt spännande. Go Bruins!

   Radera
 4. åååh Lina! Jag får fjärilar i magen bara av att läsa din text. Jag är så glad för din skull! Att du nu äntligen får möjlighet att gå på din drömskola!! You go girl! Jag har läst din blogg från och till i ett år nu, eftersom att jag är riktigt inne på att gå på college. Nu är det sista året på gymnasiet som gäller, och efter det tänker jag åka tillbaka till älskade Americat (var utbytis för två år sedan). Okej, nu ska jag hoppa till mina frågor (måste btw berömma dig över hur jäkla grym du är som svarar på frågor bättre än någon annan studievägledare i hela Sverige).
  Om inte jag har fått allt om bakfoten så studerar du väl kommunikation eller något liknande?
  You see, det vill jag också göra. Och så här tänkte jag: Jag ska gå på ett vanligt college som jag tror jag kan vinna ett stipendium på i 1 år. Sedan gör jag en transfer till antingen SMCC eller SBCC (funkar det?) Efter då totalt två år i USA, då jag har fått min associate degree. Så tänker jag börja på Lunds Universitet (Eftersom att de har utbyte med UC!!!!!) och försöka tillgodoräkna min associate degree inom Strategisk Kommunikation. Fungerar det? Inom den utbildningen på LU så ingår det 1 termins utbyte... Jag tänkte mejla LU om detta för att höra om man under den terminen kan förlänga det till ett år för att åka till UC, eller om man åtminstone kan åka dit ett halvår, eller om det är andra skolor som gäller... Vad har du pluggat nu hemma i Sverige?
  Förlåt för superröriga frågor. Men jag blev så excited när jag såg att du nu pluggar på UCLA och typ har levt / lever mitt drömliv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för din gulliga kommentar!

   Jag pluggar psykologi faktist. Har nog aldrig skrivit ut det på bloggen. Fast jag har läst väldigt många olika kurser (en av de stora fördelarna med att plugga i USA – man får chans att prova på allt möjligt). Public speaking och intercultural communication är två av dem, så man kan väl säga att jag läst lite lite kommunikation ...

   Japp, det borde gå bra att göra en transfer till SMC/SBCC. Men frågan är om du verkligen tjänar på det, eftersom både SMC och SBCC är så pass "billiga"? Även om man får stipendium så är det inte säkert att stipendiet täcker alla kostnader. Hursomhelst, jag vet flera som gjort transfer både till SMC och SBCC och det har gått bra. Men det kan ändå vara säkrast att kolla i förväg att kurserna du läser vid den andra skolan kan räknas in i din Associate Degree från SMC/SBCC.

   Att tillgodoräkna en hel Associate Degree inom ett svensk program kan vara lite svårare. Hur lång är utbildningen vid LU? LU:s UC-utbyten är endast helår. Det låter som om du inte kommer kunna tillgodoräkna dig alla kurser under utbytesåret, men det borde inte hindra dig från att åka ett helt år. En annan sak du ska tänka på är att du är inte garanterad att komma med i utbytesprogrammet, eftersom det är hård konkurrens om utbytesplatserna vid UC. Men i så fall finns det även andra universitet (i USA och andra länder) som man kan göra utbyte med.

   Hör av dig via mail om du vill prata mer om utbytesstudier vid UC. :)

   Radera