Cribs – college edition

 • 2
Nu när jag flyttat ut ur min lägenhet i Westwood och är tillbaka i Sverige sedan två månader är det hög tid att visa hur jag bodde under mitt utbytesår vid UCLA.

Såhär såg mitt hus ut från gatan:

"Welcome Home", står det på alla byggnader som ägs av UCLA Housing.

Min lägenhet låg på tredje våningen med utsikt mot ett frat house som hade fester ungefär varannan kväll. Vi var tre studenter från UCLA som bodde där. Det var jag, en tjej från San Diego/Tijuana och en tjej från Sydkorea. Egentligen skulle vi ha varit fyra personer, men den fjärde tjejen dumpade sina grejer i lägenheten första dagen och visade sig aldrig mer igen. Mina roomies var i alla fall hur trevliga som helst och vi kom överens väldigt bra.

Lägenheten bestod av kök, vardagsrum, två sovrum och två badrum. Eftersom vi hyrde av UCLA så var lägenheten redan möblerad, vilket var väldigt praktiskt för mig som kom utomlands ifrån och bara skulle stanna där i nio månader. Bäst av allt var att den låg tvärsöver gatan från campus. Jag hade närmare till mina föreläsningar än vissa som bodde campus!

Såhär såg det ut inne i lägenheten:

Kök. Nackdelen med att ha roommates är att det blir stökigt väldigt fort.

Vardagsrum. Inga av möblerna var våra från början. Det enda som vi flyttat dit var TV:n, som tillhörde min rumskompis och som fortfarande hade plasten på. "It's a Mexican thing", skojade hon.

Ett av sovrummen. Från början stod där en våningssäng, men den plockade vi isär så att vi fick två sängar istället. Sängen till höger är min. Vi hade också var sitt skrivbord, var sin byrå och en walk-in closet.

Tips om man söker boende vid UCLA: Jag rekommenderar verkligen UCLA Housing, eftersom det är svårt att få tag på boende i Westwood, särskilt till höstterminen. Från början blev jag tilldelad dorms (jag skulle ha delat rum med två andra studenter), men jag skickade in en ansökan om att få byta. Lägenheterna är både billigare och rymligare än dorms. Min ansökan blev beviljad och jag fick flytta in i lägenheten jag beskrivit ovan. Totalt gick det på ca 7000 dollar för hela läsåret, en summa som får er i Sverige att tappa hakan men som är helt okej i Westwood och LA. Fördelen med att hyra av UCLA är att man har en pålitlig hyresvärd och att man har boendet ordnat redan innan man anländer. Nackdelen är att man måste vara student vid UCLA. Läser du vid UCLA Extension så kan du inte söka boende genom UCLA (om inte reglerna ändras efter att jag publicerar detta inlägg).

En kul grej med att bo i Kalifornien är att man kan se roliga djur promenera förbi. En dag fick jag sällskap av den här tvättbjörnen:

2 kommentarer:

 1. Alltså åh älskar att se detta, flyttade själv precis hem från "the bay" i SF där jag bodde i två år. Så himla kul att se att någon annan har upplevt de grejerna man själv gjorde, eller iallafall liknande. Tack för bra botemedel på min "imisscali"sjuka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Välkommen tillbaka till Sverige :)

   Radera