Konsten att pigga upp sig

  • 3

Tiramisu. (Eller gegga?)

Visste ni att tira mi su betyder ungefär pigga upp mig? Den italienska desserten är lätt att göra hemma. Man behöver inte ens en ugn. Här är ett recept enligt Anna Bergenström:


1. Doppa 12 savoiardi-kex i 2 dl starkt, kallt kaffe och lägg dem i en form.

2. Vispa 2 äggvitor till hårt skum. (Man ska kunna vända uppochner på bunken.)

3. Vispa 2 äggulor tillsammans med 5 matskedar socker. (Den här smeten ska man endast vända uppochner på om man tycker om att ha ägg i håret.) Rör även ner 200 gram mascarpone-ost och rivet skal från en halv apelsin. Egentligen ska det vara Amaretto eller annan likör istället för apelsin, men jag valde att göra den barnvänliga varianten.

4. Vänd försiktigt ner den ena äggsmeten i den andra.


5. Bred alltsammans på kexen. Låt stå i kylen ett par timmar.

6. Sikta över kakao före servering. Tadaaa! Hemlagad tiramisu!

3 kommentarer:

  1. Vad duktig du är! Har aldrig provat själv, men det ser ju inte alldeles för toksvårt ut.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott det ser ut. Det verkar inte allt för svårt att göra heller. Kanske borde prova någon dag.

    Kram
    /C

    SvaraRadera
  3. Jag älskar din blogg, du skriver så underhållande och bra. Keep up the good work!

    SvaraRadera