Konsten att laga en kycklingpaj

  • 1
1. Leta upp ett oläsligt recept från 80-talet.

Oläsligt recept från 80-talet.

2. Slå sönder matberedaren så att det skvätter mjöl över hela köket när du gör pajdegen.

Trasigt lock.

Mjöl.

3. Förgrädda pajskalet.

Pajskal.

4. Bränn några schalottenlökar i en stekpanna.

Lök.

5. Tillsätt paprika i regnbågens alla färger.

Regnbåge.

6. Tillsätt några nävar fryst haricot verts.

Mer regnbåge.

7. Tillsätt grädde, soja och annat trams (förutom champinjoner för det glömde du köpa) och ät oanständiga mängder körsbärstomater medan det hela kokar ihop.

Tomat!

8. Släng ner fyllningen (inkl. en delad grillad kyckling) i pajskalet.

Regnbåge i pajskal.

9. Kavla ut ett lock och lägg det på pajen. Spendera en evighet åt att skära ut degresterna till blad som kan täcka alla fula hål som blev när du slängde på locket (förutom hålet i mitten - det ska vara ett hål där!). Använd en antik sporre.

Antik sporre.

10. Grädda pajen i ugnen tills deglocket fått lite färg.

Färdiggräddad.

11. Ät i mörkret!

Serverat!

OBS! Glöm inte att ta en massa halvtaskiga bilder och skriva ett blogginlägg om det hela eftersom du inte har något bättre att tänka på.

1 kommentar:

  1. Åh, det går inte att läsa din blogg när man är hungrig. Samma dag jag läste detta var jag bara tvungen att göra kycklingpaj.

    Kramar

    SvaraRadera