Tre sorters lasagne

  • 1
I Santa Barbara finns en mataffär som heter Lazy Acres, som säljer mestadels ekologiska och lokalt producerade varor. De har även en delikatessavdelning, och där hittade jag en gång världens godaste vegetariska spenatlasagne! Lasagne har alltid varit min favoriträtt, och just denna slog allt!

Jag tänkte länge att jag skulle laga en egen spenatlasagne som var lik den jag åt i Santa Barbara, och när jag väl hittade ett bra recept en kväll i augusti blev det genast en ny favorit. Lasagnen på bilden nedan har en fyllning av pesto, ricottaost och spenat och är nog det godaste jag någonsin ätit - mycket godare än lasagnen från Santa Barbara! Receptet är från den fantastiska kokboken Under valnötsträdet, av Anna och Fanny Bergenström, och kallas där för Röd lasagne med gröna blad.


Min himmelska röda och gröna spenatlasagne.

En liten sidnot: När jag lagar mat eller bakar enligt ett recept i en bok brukar jag göra en liten anteckning i kokboken. Det är roligt att gå tillbaka och se vad jag lagade för flera år sedan och jämföra med vad som är mina favoriter idag. Anna Bergenströms Röd lasagne med gröna blad fick i alla fall högsta betyg: tre plus.


Högsta betyg till spenatlasagnen!

En annan lasagne som också är vegetarisk är Arlas Lasagne verde. Den innehåller spenat och zucchini (squash) och har en distinkt smak av muskot. Personligen föredrar jag en lasagne med tomat i, och jag tycker att denna blev aningen "mjölkig", men den var ändå god!


Den gröna lasagnen.

Sist men inte minst har vi den "vanliga" lasagnen med köttfärs i, den som jag älskat ända sedan jag var liten men som nu har ersatts av spenatlasagne. Receptet till lasagnen nedan kommer (surprise, surprise) från Arla och ni hittar det här. (Lektion i lasagnefotografering: vänta tills lasagnen kallnat så att den kan skäras i snygga fyrkanter utan att den flyter ut på tallriken.)
Det ser ut som pannkaka, men det är köttfärslasagne.

Sammanfattning:
Godast: Den rödgröna spenatlasagnen
Mest fotogenique: Den rödgröna spenatlasagnen
Antal gånger jag nämnt ordet lasagne i detta inlägg: 23

1 kommentar:

  1. Hungrig jag blir när jag läser det här. Kan inte du lägga ut receptet på spenatlasagnen. Har varit på jakt efter ett bra recept på en god vegetariskt lasagne.

    Kramar
    /c

    SvaraRadera