Grönt är skönt!

 • 2
Gröna ärter innan de blev till en förenklad version av fransk crème ninon.

Om ni har följt min blogg ett tag minns ni kanske att jag för knappt två år sedan provade på att vara vegan i några veckor. Jag har även provat att vara vegetarian och - mest extremt av allt - raw foodist, vilket innebar att jag under ett par veckor endast åt frukt, grönsaker, nötter och annat som inte har värmts upp eller behandlats på något sätt. Nu tycker ni kanske att jag låter som ett pucko, men jag gjorde det som ett experiment för att se vad som hände om jag verkligen begränsade mig själv och levde som på stenåldern. Resultatet? Jag mådde utmärkt!

Även om jag idag inte kallar mig för vegetarian, vegan, eller något annat (jag tycker att livet blir mycket tråkigare då man inför officiella förbud istället för att bara göra det man mår bra av) föredrar jag att äta mycket frukt och grönsaker och så lite kött som möjligt. Detta gör jag dels av etiska skäl men främst för att jag själv mår bäst då. Jag älskar frukt och jag älskar grönsaker. Sedan kan man tycka vad man vill om alla bakverk jag gör, men jag gör dem i alla fall från grunden och jag har himla roligt när jag bakar!

Så vad var min poäng med det här inlägget? Att uttrycka min kärlek till grönsaker? Mer frukt till folket? Jag vet inte, men jag blev i alla fall glad när jag läste att Cornelia provar på att vara deltidsvegetarian. Grönt är skönt, helt enkelt!

Uppdatering: Visste ni att idag är den så kallade Vegetariska världsdagen?

2 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt att du länkar till mig. :) Jag tycker dessutom som du, att man ska prova lite av varje (så länge man mår bra av det) och inte begränsa sig med olika regler.

  Ha en fin helg!
  Kram
  /C

  SvaraRadera
 2. sv: haha okej, ja det är underbart:)

  Och hm. Har aldrig provat att vara vegetarian/vegan. Min pojkvän vill äta kött/fisk/fågel till varje måltid, så även om jag gör linser lägger jag i lite kassler eller kyckling också. Sedan är ofta qourn och sådan ersättningar rätt dyra... Men håller med om att frukt och grönsaker är bra, för man mår så bra av det! Blir sjuk direkt om jag inte äter frukt och grönt. Förstår inte folk som dissar det i sin kost!

  SvaraRadera