Strikt förbjudet!

  • 0
I USA finns det ganska många lagar och regler att hålla reda på när man kommer som internationell student och inte vill bli utslängd ur landet. Som ni säkert redan vet får man till exempel inte dricka alkohol förrän man fyllt 21 år. Däremot får man börja köra bil när man är 14 (beroende på vilken stat man bor i) och rösta när man är 18. Men några drinkar får man inte förrän man är 21. Dock finns det vissa uteställen, till exempel Sharkeez i Santa Barbara, som ordnar "18 and over" kvällar någon gång i veckan. Då får man ett armband om man är över 21, eller ett stort, svart kryss på handen om man är under 21.

Jättesnyggt.

Vidare är det strikt förbjudet på de flesta platser i USA att dricka någon form av alkohol på allmän plats. Detta betyder alltså att man inte får dricka öl när man har släkt-BBQ på stranden. Ni har säkert sett på amerikanska TV-serier att någon dricker ur en papperspåse. Det är för att dölja bildbevisen. (För det ser ju mindre misstänkt ut att dricka ur en papperspåse?)

Faktum är att det finns ganska många saker man inte får göra även när man fyllt 21. Till exempel är det olagligt att korsa gatan där det inte finns övergångsställe (det kallas för jaywalking). Skylten till höger är inte heller helt ovanlig, men det känns lite onödigt att säga "Do not enter, wrong way" på en bergsväg som denna, för när man kommit till den här skylten är det antagligen för sent att vända om. Då blir skylten lite mer som en påminnelse: "Jaha, nu kör jag åt fel håll."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar