Prinsessans tårta

  • 1


Den här tårtan bakade jag för några dagar sedan och jag kan säga som så här: det är en av de absolut godaste tårtorna jag någonsin smakat! Den är så god att den förtjänar ett alldeles eget inlägg med hela tre bilder. Och det säger jag trots att jag egentligen inte är någon tårtfantast.

Vem kan motstå färska hallon, hemgjord vaniljkräm med citron och fläder och ett fint lager marsipan på det hela? Extra fint blir det om man gör sin egen marsipanros och dekorerar tårtan med smält choklad. Visst är det pyssligt, men det är ju det som är tjusningen med att baka!

Jag köpte 500 gram marsipan och fick så pass mycket över att jag kunde göra en extra, miniliten tårta några dagar senare. En bit av den ser ni på bilden till höger.

Tips om hur man bakar ut marsipan:
Lägg marsipanklumpen mellan två bitar plastfolie och kavla ut den till den önskade storleken. På så sätt fastnar inte marsipanen varken på bakbordet eller kaveln. Dra bort ena plastbiten, lägg marsipanen på tårtan och dra bort den översta plastbiten. Hur smidigt som helst!Så ofta som jag nämner Arla borde jag bli sponsrad för att göra reklam för det företaget. Receptet på tårtan finns här.

1 kommentar:

  1. you put me to shame :) and i 'write' a 'food' blog :( :)

    SvaraRadera