Skolstart snart

 • 3
Ett enormt långt jullov har snart passerat och det är snart dags att börja en ny termin på världens antagligen vackraste college. Vårens schema ser ut att bli väldigt tajt, eftersom jag nyss upptäckte att skolan visst har ett dansprogram (!) och därför bestämde mig för att trycka in så många danslektioner som möjligt. Som det ser ut nu kommer jag plugga psykologi, politik, spanska, interkulturell kommunikation, balett (om det är någorlunda hög nivå), modern dans, ballroom, och suuurfiiing!!! Jag har dessutom sökt några olika jobb, så då jag inte är i skolan eller tar balettlektioner kommer jag kämpa för min ekonomi.

Som förberedelse inför en fullspäckad första skolvecka har jag de senaste dagarna ägnat mig åt att tvätta, städa, skaffa skolböcker och träna på gym. Musklerna är redan slutkörda men jag måste tona upp mig inför kommande dansträningar. Jag ser faktiskt väldigt mycket fram emot att börja skolan igen, inte bara på grund av dansen utan också för att det är så kul att vistas bland alla olika människor.

Ikväll anländer min nya rumskompis. Den senaste tiden har jag varit bortskämd och haft eget rum, men nu är det slut på den lyxen! Nya rummisen är från Frankrike (=>smuts, orenlighet och ohygien ...eller det kanske bara gäller 1700-talet?) och jag känner henne sedan ett par månader tillbaka. Hon bodde här innan mig, men hennes dåvarande rumskompis tröttnade tydligen på henne och flyttade ut... (smuts, orenlighet och ohygien?) Där bor jag nu. Huset är i alla fall fint, vi har två våningar med vardagsrum, tvättstuga och kök på nedre planet och badrum och två sovrum på det övre. Mitt och Fransyskans sovrum har balkong (dock en väldigt askfylld sådan) där solen ligger på hela dagarna (och gör rummet stekande hett fast alla gardiner är fördragna). Om jag hade en kamera skulle jag ta bilder och lägga upp, men den blev ju stulen av några idioter i LA...

Självklart har jag inte glömt bort min gamla Rumskompis, jag tillägnar henne tillochmed en tanke då jag planerar nästa veckas matförråd. En stor fördel med att bo själv - och inte i mexikansk värdfamilj - är att jag kan välja själv vad jag vill äta och slipper söta flingor och bagels som smakar russin och kanel. Tackar vet jag havregrynsgröt med hallon! Dock saknar jag dem lite ändå, mina kära mexare, särskilt barnen.

Hela veckan har regnet öst ner och det har inte varit särskilt roligt att ta sig utanför dörren. Jag har verkligen blivit bortskämd och längtar redan efter solen och värmen som fanns här över jul. Förhoppningsvis blir det bättre till nästa vecka, för jag vill inte ta mig an en surfbräda för första gången i spöregn! Bäst jag går och ber till vädergudarna! Tjolahopp!

3 kommentarer:

 1. Den gamla rumskompisen26 januari 2008 22:16

  Liiiiiiiiiiiiiiina!!!! Jag saknar dig, baaahhuuuu! Evigheter sedan känns det som. Det är en enorm lycka för mig att läsa din blogg och höra hur underbart du har det. Här är det ångest o beslutsångest, har precis tackat nej till värsta drömjobbet i schweiziska alperna, BAJS!!! Blir nooog Åre istället, känns seg tatt lämna sta'n på någe sätt. Ikväll e de utgång lkpg med storm - Jihaa!!
  Kan du maila ditt mobilnr, behöver åka!

  SvaraRadera
 2. Haha!!! Fransyskor! Väldigt kul skämt faktiskt! Hur går det med dina stulna grejer?!

  SvaraRadera
 3. Hey! Hur går det med surfandet? ;)

  Hoppas allt är bra med dig!

  Många kramar!
  Cornelia

  SvaraRadera