Det blir inga bilder från LA-resan

  • 1
NannyAnna och jag bestämde oss för att åka till LA ett par dagar. I onsdags hoppade vi alltså på Greyhoundbussen och drog ner till Venice Beach, där vi också skulle bo. Det var här de första timmarna av våran resa spenderades - på strandpromenaden mellan Venice Beach och Santa Monica. Otroligt härligt! Framåt kvällen tog vi bussen till Rodeo Drive, gatan som är fullsmockad av affärer som Gucci, Prada och ni-kan-nog-lista-ut-resten. Coolt värre. Väl hemma på Veniche Beach Cotel socialiserade vi oss med trevliga australiensare och lustiga engelsmän i vandrarhemmets bar.

Dag nr 2 började med en bussresa till Malibu, där vi tyckte oss känna igen bland annat OC-piren. När vi fotat tillräckligt bestämde vi oss för att shoppa lite second hand och åkte då till Melrose Ave där det finns en massa coola grejer. Framåt skymningen åkte vi ner till Long Beach för att äta middag, en resa som stort bidrag med antalet timmar vi spenderat på tåg och buss den dagen.

Dag nr 3 började liksom dag 1 med en promenad längs stranden, den här gången söderut. Därpå åkte vi till Universal Studios, men gick aldrig in på själva nöjesparken utan gick bara runt på City Walk. Dock hann vi inte stanna länge innan australiensaren från baren ringde och frågade om vi ville hänga med på basketmatch. Det var bara att hoppa på metron igen. När vi kom till Staples Center var biljetterna uppe i ett pris på 140 dollar, men på något sätt lyckades vi få våra biljetter gratis. Hysteriska av glädje ställde vi oss i entrékön och upptäcker att framför oss står ett par svenska killar som vi känner genom skolan. Världen är liten ibland.

Resan avslutades sedan med att vi blev rånade på våra väskor (innehållande pass, plånböcker, kameror, kläder mm) på busshållplatsen i Venice Beach. Vi två blonda flickor gav rånarna allt vi hade och rusade gallskrikandes därifrån. Utan varken husnyckel eller telefon att ringa med anlände vi så småningom tillbaka till vår lilla stad och fick alltså bryta oss in i mitt hus. Härligt avslut!

1 kommentar: