Welcome to the USA

 • 4
Jag sitter just nu vid en av vandrarhemmets datorer eftersom jag inte kan få min egen trådlösa internetuppkoppling att fungera. Klockan är sju på morgonen och de flesta här sover fortfarande. Även om det är ett ganska litet vandrarhem bor det ändå rätt mycket folk här. Totalt är vi så många som sju svenskar här, varav sex är tjejer och fem av dem bor i mitt rum. Alla ska dessutom gå på Santa Barbara City College, fast läsa olika saker.

För övrigt är själva vandrarhemmet inte precis något lyxhotell. Toaletterna har inga lås (vissa har inte ens någon dörr utan bara ett draperi som dras för), lakanen är välanvanda men åtminstone rena och på natten passerar tågen rakt genom rummen. Vandrarhemmet ligger nämligen mittemot en tågstation, och eftersom det varken finns bommar eller stängsel måste tågen tuta för att varna alla att det är ett tåg på väg. Med andra ord är jag skapligt angelägen om att komma här ifrån, men det betyder också att jag måste hitta eget boende, vilket som sagt kan vara ett stort bekymmer här i Santa Barbara. Dock kan jag ha hittat lösningen. Det var nämligen så att igår när jag hade hängt med några av svenskarna på stranden (för det är så man fördriver tiden här - på stranden:D) och vi tillsammans var på väg upp mot vandrarhemmet, passerade vi ett hus där det på en skylt stod "now leasing". Utanför huset stod två 50åriga coola gubbar och vi frågade dem om vi fick ta en titt. "Javisst", sa den ena, "det är bara att klampa in". Så det gjorde vi och vi fick en positiv överraskning. Den ena lågenheten bestod av två rum plus badrum och kök och den andra var en etta. Med tanke på hur svårt det är att hitta ett bra boende här var detta rena rama fyndet. Det ligger dessutom nära bade skolan och stranden och det är inte alltför dyrt. Vi ska gå tillbaka och prata lite mer med han som äger det ikväll.

Jag har också varit på skolan och "checkat in", som det heter. Det var väldigt trevlig personal där, men vi skapade tydligen stor förvirring när vi kom dit. Alla verkar tro att vi svenskar känner varandra från början och har åkt hit tillsammans, men egentligen är det bara ren slump att vi råkat traffas! Ärligt talat är jag rätt glad att jag hittade dem, för det är så mycket trevligare att ha några av "sin egen sort" att prata med såhär i början. Annars är alla amerikaner också väldigt trevliga.

Förutom att titta på lägenheten ikväll ska jag också gå tillbaka till skolan och prata med en slags husrådgivare dar. Jag ska även skaffa mig ett amerikanskt kontantkort till telefonen, och jag tror det blir Cingular eftersom det verkar billigast. Då kan man dessutom ringa gratis till alla andra Cingularanvändare.

Härnäst väntar frukosten, som på detta vandrarhem består av rostat bröd, fem olika marmeladsorter och jordnotssmör och kaffe. Jag har i alla fall köpt mig ett par bananer och ett salladshuvud i en mexikansk halvskabbig matvaruaffär, där det fanns mängder av grönsaker men där de flesta dessvärre var dåliga. Till min middag igårkvall lyckades jag i alla fall samla ihop till en enkel sallad med en burk tonfisk och ett bröd till, allt till priset av drygt 2 dollar (alltså inte ens 14 kr).

4 kommentarer:

 1. Hej min älskade vän! Så himla kul för dig att vara framme och spännande med lägenheten! Hoppas att du får den eller att du hittar en annan lägenhet som är minst lika bra om inte bättre! :) Du verkar klara dig bra och har såklart redan skaffat dig vänner ;) Jag ska se till att börja blogga igen jag med så att du vet vad som händer här hemma i Sverige :P Jag har förresten också skaffat skype så att vi ska kunna prata med varandra! :D Men hoppas allt är bra med dig, massa kramar och pussar!

  SvaraRadera
 2. Haha, fövånande att du är uppe sju på morgonen =) Hoppas verkligen att du får den där lägenheten, verkade ju perfekt! Ha det så himla bra! Puss

  SvaraRadera
 3. Sånt "kaliforniskt lyxliv" visar de aldrig i TV-serierna. Grönsaker ska väl växa bra i det klimatet?
  Tänker på dig!

  SvaraRadera
 4. Cingular (!) svikare...;) närå..find you own ways haha
  Puss på dej

  SvaraRadera