San Diego - dag 2

  • 1
Tre ord sammanfattar denna dag: trolley, tacos och Tijuana. Vi bestämde oss alltså för att åka till Mexiko. Från San Diego är det en smidig resa med "trolleyn", ett litet tåg som går ända ner till den mexikanska gränsen. Därefter går man till fots över en bro och vips! är man i Tijuana, eller TJ som det också kallas.

På väg in i Mexiko. Observera att även Tijuana har McDonalds.

Medan solen gassade gick vi uppför turistgatan där mexikanerna försökte locka en in i sina läder- och smyckesaffärer. Efter att ha prutat i flera timmar (ett tips är att få ner priset till en femtedel av det som försäljaren föreslår) hade jag inhandlat två nya skinnväskor. Förhoppningsvis är de av lite bättre kvalitet än det som mexikanerna kallar "Mexican quality" fast man ser hur dragkedjan redan håller på att gå sönder.

Lunch åt vi på taket av en restaurang, där volymen var hög och en kypare gick runt och hällde tequila i munnen på gästerna samtidigt som han blåste i en visselpipa (vi slapp denna behandling som tur var). Maten var hursomhelst helt okej och inte full av kryddan cilantro som all mexikansk mat här.

Mexikansk lunch.

Min slutliga uppfattning av Tijuana är att det är ganska smutsigt, ganska fattigt och fullt av turister. Jag tror inte att det ger en rättvis bild av Mexiko, men det var väldigt kul att ha varit där. Av säkerhetsskäl vågade vi dock inte stanna över natten, utan när mörkret började falla vandrade vi tillbaka till USA.

Vy från bron på kvällen. Bilarna är på väg in i USA.

1 kommentar:

  1. Det var nog bra att ni inte stannade över natten.. Lite har man lärt sig från OC :)Bra att du har det bra!! Puss

    SvaraRadera