Fredag morgon

  • 3
Medan jag sitter här i väntan på frukost som vanligt ska jag berätta lite om gårdagen.

Det började med att jag vid tiosnåret tog följe med några svenskar och en amerikansk tjej upp till skolan. Där letade jag och Johanna upp mexikanskan som vi kanske ska hyra ett rum av. Hon var jättetrevlig att prata med (mexikanskan alltså, men Johanna också för den delen) och vi bestämde att vi skulle få komma och titta på rummet efter helgen. Rummet det rör sig om ska vara alldeles nybyggt och ha eget badrum och privat ingång. Som jag förstått det ingår frukost och middag, men jag hoppas att vi kommer slippa passa tider och sånt. Priset är helt okej, men vi ska prata mer om sånt när vi kommer och tittar.

Efter den snabba turen om skolan gick jag ensam ner till stan och gick i lite affärer. Det finns hur mycket bra shopping som helst: Victoria's secret, Urban Outfitters och min personliga favorit Abercrombie & Fitch, men jag som är fattig student har bestämt mig för att hålla i pengarna. Det enda jag köpt är ett par billiga skor att gå till stranden med eftersom mina förra gick sönder.

Fram på eftermiddagen gick jag ner till stranden, där flera i den svenska gruppen hade samlats. Det som är så bra med stranden här är att det är precis lagom varmt i luften eftersom det hela tiden fläktar rejält. Det är inte heller sådär trångt som man skulle kunna tro, utan det är till och med ganska lite folk där.

När vi hade fått nog av solen och hade förvandlats från bleka svenskar till röda kräftor (med undantag från oss som använde solskyddsfaktor 10000000) gick vi upp till vandrarhemmet och gjorde oss i ordning för en kväll på stan. Dock blev vi till slut bara tre stycken. Eftersom affärerna stänger sent här är det mycket folk ute på kvällen, vilket känns bra när man har så många fördomar om USA:s gator som jag. Vi gick även till Chipotle, ett mexikanskt burritoställe som några fotbollsspelare vi känner hade visat oss. Där kan man välja vad man vill ha på och alltså slipper man äcklig ost och dressing och sånt.

Så mycket som jag skriver om mexikanska affärer, mexikanska människor och mexikansk mat kan man tro att jag är i Mexiko. Men Kalifornien ligger ju precis vid gränsen, så det är väl inte så konstigt att det är som det är.

3 kommentarer:

  1. och att det en gång varit mexikanskt! :)

    SvaraRadera
  2. Lina! Vad underbart, titt allt ordnar sig.!

    SvaraRadera