Balettskon – det ultimata vapnet

 • 4

Min samling tåspetsskor.

Häromdagen var jag inne på en sida för heminredning, där man kunde köpa använda balettskor för 350 kr paret. Visst, sprillans nya tåspetsskor kostar runt det dubbla, men vem betalar 350 spänn för att hänga ett par stinkande, trasiga, smutsiga skor på väggen?

Jag har ett mycket bättre förslag på vad man kan använda gamla tåspetsskor till. *Förbereder smörig reklamröst* Har du haft inbrott i din lägenhet? Sover du med ett basebollträ under sängen? Fear no more! Med en tåspetssko till hands kan du sova tryggt. Om du misstänker att någon är på väg in i ditt hus är det bara att ta fram skon och dänga den i huvudet på inkräktaren. Eller varför inte knyta ihop sidenbanden för att tillverka den ultimata ninja-slungan? Du kan också stoppa skon under din fiendes näsa. Jag lovar att ingen kommer våga gå nära dig igen!

Allvarligt talat, om alla ballerinor fick 350 kr för varje par tåspetsskor de använde, skulle de vara miljonärer.

Undersidan på en av mina skor.

PS. Jag var helt seriös med att tåspetsskor gör rätt ont att få i huvudet. De är nämligen inte bara tygskor, utan de har en hård förstärkning i tån. Om du nån gång suttit nära scenen på en balettföreställning så vet du hur det klonkar om ballerinornas fötter. (Hör själv här!) Och om du är nyfiken på hur man tillverkar en tåspetssko, kan du se det här.

4 kommentarer:

 1. Hahaha:)

  Jag gillar verkligen din version av "inredningsdetaljen ballerinaskor". Själv är jag på jakt efter ett par, just för att hänga dem på väggen.

  tack för inlägget och jag jagar vidare:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du är inte den första som hittar hit av den anledningen! Du kan få köpa ett par av mig om du vill. Jag har både använda och oanvända skor i garderoben. Hör av dig per mail i så fall. Tack för din kommentar, den fick mig att skratta. :)

   Radera
 2. Har bara ett par tåskor, mina första!!!!! De vill jag helst inte sälja förrens de är för utslitna eller för små

  SvaraRadera