Resa genom Österlen

  • 0
Häromdagen bar det av till Österlen med hela familjen. Med strålande solsken och en ny kamera i hand kunde inget gå fel. Här kommer ett lååångt inlägg med några (ganska många) av mina favoritbilder.

Anhalt nr 1: Ales stenar
Till Ales stenar kommer man genom att vandra uppför en kulle. Väl däruppe har man fin utsikt över både stenarna och havet. Fast man får akta sig så man inte blir påflugen av en skärmflygare. Eller tio.

Tio sekunder efter att jag tog den här bilden fick jag ducka för att inte få skärmflygaren i huvudet.

Anhalt nr 2: Sandhammaren
Visserligen är Sandhammaren en sandstrand och inte en trottoar gjord av asfalt, men det blev ändå inga bilder här. Bäst att inte fresta ödet. Dock blev det ett (snabbt) dopp i det iskalla havet. Det påminde om Santa Barbara, där jag var tvungen att ha 4,3 mm tjock heltäckande våtdräkt när jag surfade.

Anhalt nr 3: Gislövshammar
Gislövshammar är ett fiskeläge där man förr bröt sten från klipporna i havet. Försök ta ett fult foto här - det går inte!


När jag är etablerad författare ska jag också vandra på stränder som dessa två damer gör på bilden ovan. Jag gissar på att den ena skriver barnböcker och den andra är stensamlare. Eller nåt sånt.

Anhalt nr 4: Simrishamn
Ut ur bilen. Promenera uppför gatan, nerför gatan. In i bilen. Nästa!

Anhalt nr 5: Knäbäckshusen
Denna gulliga lilla by har inte bara idylliska små hus med blommande trädgårdar, utan även en otroligt fin strand. Men vem är det som bygger broar mellan stenarna?
Kan det bli mer svensk sommar än såhär? Jag tror inte det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar