Den var bra. Jag tappade aptiten. (Om biobesök, popcorn och eftertexter)

  • 2

Biosalongen/konsertsalen i USA där jag såg New Moon och där jag även uppträdde i Nötknäpparen för några år sedan. Det ser ut att vara utomhus - taket är till och med byggt som en stjärnhimmel - men det är inomhus.

Igår var jag på bio, och jag kunde inte låta bli att tänka på en sak: Varför äter folk i biosalongen?

Det är inte det att jag stör mig på att det prasslar eller att det luktar popcorn i hela salongen - det hör ju till när man är på bio. Nej, det jag inte förstår är hur man kan vara sugen på någonting alls när man sitter och kollar på en bra och spännande film. Medan grannen smaskar på sina popcorn sitter jag liksom och tuggar på mitt hår för att inte skrika rakt ut. Och då behöver det inte ens vara en läskig film, utan det räcker med att jag är lagom insatt i handlingen. När jag sett en riktigt bra film behöver jag bara gå hem och lyssna på musiken för att hela min kropp ska vara på "fight or flight"-inställning. Jag bokstavligen lever på känslan från filmen och ingen mat i världen kan jämföras med den.

När jag ändå är inne på det här med biosalonger vill jag också ta upp en annan punkt, nämligen det folk gör efter att filmen är slut. Jag är en sån som alltid vill stanna kvar i salongen när eftertexterna kommer. Ibland kommer det ett litet klipp efteråt (som i Pirates of the Caribbean), men oftast är det bara trevligt att sitta kvar och lyssna på musiken för att bevara känslan av filmen. Men vad gör alla andra? De springer ut ur salongen! Och sen kommer biografpersonalen och börjar städa bort allt godispapper och alla popcorn som de andra skräpat ned med och då är det inte alls lika trevligt att sitta kvar längre. Ändå stannar jag tills de två sista filmnördarna reser på sig. Då tar även jag mitt pick och pack och släpar mig ut ur salongen så långsamt jag bara kan innan kvällsluften och verkligheten utanför hinner ta mig bort från min filmvärld.

Så nej, det blev inga popcorn när jag såg Eclipse igår. Jag har fortfarande inte riktigt fått tillbaka aptiten, och det säger allt. Inga stjärnor eller brödrostar kan ersätta det betyget.

2 kommentarer:

  1. Nämen och jag som inte alls tyckte den var bra!?

    SvaraRadera
  2. Nene smaken är som baken :)

    SvaraRadera