Kära dagbok ...

  • 3

Ett urval av mina dagböcker.

Min dyrbaraste ägodel är inte en diamantring. Det är inte heller min Macbook Pro, som jag värderar nästan lika högt som vore den en levande varelse. Nej, min allra dyrbaraste ägodel är min dagbokssamling.

Jag började skriva dagbok när jag var sju år och gick i lågstadiet. Då kunde ett stycke i min dagbok se ut ungefär såhär:8 oktober 1996: "Idag har jag som vanligt varit i skolan. I skolan leker vi en lek. Den är en jättekul. Fas nu ska jag inte berätta mer om det. För nu ska jag beretta lite andra saker som jag har gjort idag."

Det dröjde si så där sju år innan jag lärde mig att om man börjar "beretta" om en sak så ska man "beretta" färdigt om den innan man ger sig in på nästa punkt.

Jag var i alla fall ärlig när jag skrev. I trean tyckte jag till exempel såhär:


28 september 1997: "Idag har jag åkt skridskor. Det var inte så roligt."

Något år senare hade meningarna blivit längre och jag började även illustrera ett och annat inlägg. Ibland hade illustrationerna ingenting att göra med det jag skrev om i dagboken, vilket bilden nedan visar exempel på:


4 augusti 2001: "Maskerad hos Angelika"? För det första kände jag ingen Angelika och för det andra hade jag inte varit på maskerad.

Sommaren 2006 fick jag veta att min absoluta favoritbok, John Marsdens Imorgon, när kriget kom, skulle bli film. Då blev jag genast tvungen att rita min egen version av huvudpersonen (mitt i natten, utan belysning). Filmen har inte kommit ut än, men bilden jag ritade finns kvar i min dagbok:


24 juli 2006: Tomorrow, When The War Began.

Idag är jag inne på min elfte dagbok, som följer med mig vart jag än reser. Bilden nedan blev till i en solig park i London.

18 april 2010: Någon som ser vem det är?

3 kommentarer:

  1. Det skulle kunna vara Kirsten Stewart..

    SvaraRadera
  2. Hihi yup! Den påminner lite om dig också tycker jag :)

    SvaraRadera
  3. Hihi tack! Den är jättefin =D

    SvaraRadera