Galen kväll i Kalifornien

  • 1
När jag kom hem tidigare idag stank lägenheten något fruktansvärt av rök. Jag skyllde då på grannarna eftersom de brukar tända rökelse så att det luktar ända in till oss. På väg tillbaka till skolan, däremot, förstod jag att det brann i bergen inte långt härifrån. De röda lågorna och röken som steg in mot stan liknade ett vulkanutbrott. På gatorna stod människor i klungor och pekade och diskuterade. Inte blev jag lugnare av att månen var kusligt full och stor.

Framme vid dansstudion hade vi ett litet krismöte. En koreografi som från början bestod av nio dansare hade nu bara fem kvar. Huvudrollen var nu min (yay!), och min gamla roll fick en tjej som råkade sitta utanför dansstudion (dansare hon också, såklart).

Efter ca tio minuters övning gick strömmen. Dansstudion blev helt kolsvart - jag kunde inte ens se min partner som stod två decimeter framför mig! Som tur var tändes några av lamporna ganska fort, och vi kunde fortsätta öva.

En halvtimme senare knackade det på dörren och en säkerhetsvakt beordrade oss att lämna skolan för evakuering. Ute på parkeringen kunde man se röken yra in. Det sved i ögonen.

Väl hemma sitter jag nu tryggt i mitt vardagsrum. Mitt sovrum stinker fortfarande rök. Faktum är att hela lägenheten stinker. Vi har åtminstone elektricitet just nu (peppar peppar), vilket inte är fallet i andra delar av stan.

Visst är det läskigt. Men jag har i alla fall huvudrollen!!

1 kommentar: