San Francisco - dag 3

  • 0
Strax efter åtta på morgonen lämnade vi vandrarhemmet och gick ner till Pier 33, där vi skulle ta båten ut till Alcatraz. Promenaden tog ca 45 minuter och ledde oss genom det fantastiskt kaotiska Chinatown med alla sina restauranger och affärer. Självklart hade vi förväntat oss att det mytomspunna fängelset Alcatraz skulle framkalla rysningar och obehag, men faktum är att det var väldigt vackert på den lilla ön, inte minst med tanke på utsikten.

När vi tröttnat på fängelset gick vi en sväng på Fisherman's Wharf, där vi åt Chowder (en soppa) i surdegsbröd på Boudin Sourdough. Smaskens!

Vi gick också till Ghirardelli, där vi åt himmelskt god glass. Vi tog även åt oss av gratisproverna av deras kända choklad.

Framåt kvällen tog vi trolleyn uppför (och nerför...!) stadens backar. Vi hoppade av i Chinatown och gick därifrån in till stan för att kolla på bio. Framme vid biosalongen fick vi veta att någon just blivit skjuten, så det blev ingen film utan vi beslutade oss för att gå och sova istället.

San Franciscos kända, speciella hus.

Helt okej vy uppifrån kullen.

Hand bakom lås och bom. I bakgrunden står fler turister och tar kort på fängelsecellerna.


Chowder.

Ett foto togs i all hast (men som tyvärr inte ger glassen rättvisa) innan jag var tvungen att hugga in.

Trevligt färdsätt - nästan som berg-och-dalbana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar